fbpx

9.1.2021

Sijoittaako uudiskohteeseen vai vanhaan asuntoon?

Oma näkemykseni on, että jos sijoitusta ei tee hölmösti, silmät sidottuina, niin asuntosijoittaminen kannattaa aina olipa sitten kyseessä uudiskohde tai vanha asunto. Toinen vaihtoehto sopii paremmin toiselle kuin mitä taas toinen. Valitseepa sitten kumman sijoitustavan tahansa, niin ensisijaisen tärkeää on mielestäni kiinnittää huomiota kohteen sijaintiin. Alueen kehitysnäkymät tulevat vaikuttamaan myös kohteen arvonnousuun. Kannattaa miettiä alueen liikenneyhteyksiä, mihin alueelta pääsee liikkumaan nopeasti. Minkälaisia palveluita, kouluja, työpaikkoja alueella on ja miten vetovoimaseksi alue ylipäänsä koetaan. Hyvällä sijainnilla sijaitsevat asunnot vuokrataan nopeasti sekä uudesta että vanhasta taloyhtiöstä.

Uudiskohteissa ei ole taloyhtiön eikä itse asunnon remonttihuolia, joten ne ovat omistajilleen useimmiten helppoja ja vaivattomia. Vanhoissa asunnoissa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota taloyhtiön ja itse asunnon kuntoon. Mitä remontteja taloyhtiössä on tehty ja mitä remontteja on tulossa. Huonokuntoisen asunnon remontointi on usein kannattavaa, koska hyvä kuntoiseen asuntoon saa usein pitkäaikaisen, hyvän vuokralaisen.

Tuotto tekee asuntosijoittamisesta kannattavaa. Turun alueella asuntosijoittamisessa tuotto on keskimäärin hieman alle 4%. Jos asuntoon sijoitetaan omaa rahaa noin 30% ja loppuosa rahoitetaan lainaralla, oman pääoman tuotto onkin lähes 15%. Tämä tuotto kuulostaa aika kivalta. Sitten vain asuntoportaaleiden sivut auki ja etsimään itselle sopivaa sijoituskohdetta. Minäkin voin auttaa : )

 

Tiia Palm
Kiinteistönvälittäjä LKV
Huoneistokeskus Oy
040 485 4527
tiia.palm@huoneistokeskus.fi

Myymässä asuntoa?